Contact: 031 005 0510

Ce este Neurohope?

^collage-5031^

Neurohope este o clinică de neurochirurgie privată fondată de către medicii neurochirurgi Dorin Bică și Ionut Gobej și se caracterizează prin faptul că abordează atât intervențiile cerebrale cât și cele pe coloană prin procedee minim invazive.

Operațiile minim invazive pe creier și pe coloană presupun pregătirea specială a medicilor în acest domeniu și o dotare la cel mai înalt nivel. Neurohope are la dispozitie ultimele modele de aparate de tip rezonanță magnetică cu un magnet de 3T, tomograf 128 slice, săli de operații prevăzute cu flux laminar, sisteme cu softuri complexe de neuro - navigație, turnuri de endoscopie, sisteme de electrofiziologie, cadre stereotaxice, microscop de ultimă generație, radiologie intra - operatorie și aparatura necesară pentru neuroanestezie, etc. Pentru a putea realiza de rutină operații de neurochirurgie minim invazivă, dr. Bică și dr. Gobej au fost instruiți în cele mai prestigioase clinici de neurochirurgie din Franța (Paris, Marsilia, Lyon) și Anglia.

Neurohope însemnă un concept de medicină integrată pe care echipa neurochirurgilor Bică și Gobej îl practică sprijiniți de o echipă mai mare de medici colaboratori din disciplinele conexe neurochirurgiei, neurologi specializați pe diverse domenii, oncologi, specialiști în radioterapie stereotactică, medici specializați în neuro - anestezie - terapie intensivă, neuro - endocrinologi, neuro - oftalmologi, psihologi clinicieni, cardiologi, hematologi, reumatologi și manageri de caz. Toată această echipă abordează toți pacienții neurochirurgicali într-o manieră interdisciplinară, integrată și personalizată.

Neurochirurgia minim invazivă reprezintă un concept foarte modern. Acest concept integrează atât respectul față de țesutul cerebral asupra căruia se intervine, dar și față de pacient în general. Neurochirurgia minim invazivă implică cunoașterea și studierea atentă a fiecarui caz și alegerea chirurgicală a traseelor anatomice care nu distrug deloc țesut cerebral sau în cazurile în care este necesar, o fac minimal. Neurochirurgia minim invazivă înseamnă incizii mici și aborduri chirurgicale cât mai puțin distructive, de exemplu endoscopia sau folosirea metodelor moderne de ghidaj, neuronavigația conectată la microscopul operator și la instrumente. Aspiratorul cu ultrasunete vine în ajutorul acestei tehnici întrucât aspiră tumora fără a pune tracțiune pe celelalte țesuturi. Tehnologia este esențială în realizarea neurochirurgiei minim invazive, tehnologia de vârf fiind o condiție sine qua non pentru realizarea acestor intervenții. Impactul abordării minim invazive asupra pacienților este enorm și din punct de vedere psihologic, nu numai fiziolgic. Inciziile mici nu se văd de obicei în păr, acest fapt având o contribuție enormă la refacerea pacientului. Timpii de spitalizare sunt reduși la 4-5 zile pentru o tumoră cerebrală. Pentru o hernie de disc lombară intervențiile sunt făcute microscopic sau endoscopic cu internări de o zi sau chiar în regim de chirurgie de zi.

Neurohope vine în ajutorul pacienților de neurochirurgie cu o abordare modernă, integrată, multidisciplinară, cu tehnologie de vârf de ultimă oră.